اهمیت نقاشی در یادگیری و خلاقیت کودکان

آموزش نقاشی ارژنگ نوین

نقاشی مهارت‌های زندگی را در کودک پرورش می‌دهد و حال خوبی را هم برای کودک و هم برای خانواده‌اش به‌همراه می‌آورد. بنابراین، باید شرایطی را فراهم کرد تا کودک بتواند برای داشتن یک زندگی سالم مهارت‌های زندگی را نیز به‌خوبی بیاموزد. مهارت‌هایی که چه از طریق هنر یا هر سرگرمی دیگری می‌تواند به کودک منتقل شود.

کودکان به شکل ذاتی به نقاشی علاقه دارند و احساسات و خلاقیت خود را از طریق کشیدن اشکال مختلف به نمایش می‌گذارند. نقاشی می‌تواند یک تفریح بسیار جذاب باشد یا به یک مهارت جدی برای آینده‌ی کودک تبدیل شود. در ادامه به تاثیر نقاشی بر کودکان و اهمیت آن در رشد جسمی و روانی کودک می‌پردازیم.

1- مهارت‌های‌ ارتباطی

از تاثیر نقاشی بر کودکان می‌توان به تقویت مهارت‌های ارتباطی در آن‌ها اشاره کرد. کودک با نقاشی کردن سعی می‌کند به‌صورت بصری با محیط اطرافش ارتباط برقرار کند. او تجربه‌های واقعی زندگی مانند لذت بازی در پارک یا دوست پیدا کردن را از طریق نقاشی به ‌نمایش می‌گذارد. نقاشی این جسارت را به کودک می‌دهد تا برای ابراز احساساتش پا را فراتر از مرز کلام بگذارد.

2- مهارت حل مسئله

نقاشی به کودک می‌آموزد که برای حل یک مسئله راه‌های بی‌شماری وجود دارد. به‌جای پیروی از یک اصول خاص، به‌دنبال کشف «چرا» و«چگونگی» مسائل برود و در عین حال  دنیای خودش را نیز کشف کند. بنابراین، هنگام نقاشی از او بپرسید، «چرا این رنگ خاص را انتخاب کردی؟» یا بپرسید چرا طرح مورد نظر را اینگونه نقاشی کرده است. با این کار ذهن کودک را به چالش می‌کشید.

3- مهارت تجزیه و تحلیل بصری

ممکن است کودکان خردسال برخی از مفاهیم چون فاصله و تفاوت اندازه‌ها را به درستی درک کنند. اما با کمک نقاشی، کودک بهتر می‌تواند این مفاهیم را درک کند. او با کشیدن اجسام دور و نزدیک، زبر و نرم، بزرگ و کوچک، ارتباط بین آن‌ها را درک می‌کند. درنتیجه، نقاشی مهارت تجزیه و تحلیل دیداری آن‌ها را تقویت می‌کند.

4- پرورش تخیل کودکان

نقاشی تخیل کودک را درگیر می‌کند. هر زمان که کودک شروع به نقاشی کند، درواقع دریچه تخیلش را باز می‌کند و آنچه در ذهنش می‌گذرد را به‌اشتراک می‌گذارد. بنابراین، کودک را وادار نکنید که در چارچوب ذهنی شما نقاشی بکشد. برعکس، فضایی برای رشد او مهیا کنید.

5- نقاشی کودک را برای مدرسه رفتن آماده می‌کند

نقاشی یکی از مبانی اولیه تفکر منطقی یا انتزاعی است. چه کودک در سنین پیش از دبستان باشد، چه بعد از آن، نقاشی به او در درک مسائل پیچیده کمک می‌کند. روش‌های خلاقانه فکر کردن، استفاده از ابزارهای متفاوتی مانند مداد رنگی، مداد شمعی و گواش، کودک را برای مدرسه رفتن آماده می‌کنند.

آموزش نقاشی ارژنگ نوین

6- نقاشی منجر به کاهش استرس می‌شود

مسائل مربوط به بهداشت روان، استرس و تشویش شدید، اغلب با هم در یک مجموعه قرار می‌گیرند. یافتن راهی برای تخلیه این فشار روانی مانند نقاشی می‌تواند ذهن کودک را آرام ‌کند. نقاشی به او کمک می‌کند تا تمرکز کند و مشکلات اطرافش را رها کند. هنگامی که سطح استرس پایین بیاید، کودک زندگی شادتر و سالم‌تری را تجربه خواهد کرد. در نتیجه، سلامت روان او بهبود می‌یابد.

7- حافظه را تقویت می‌کند

نقاشی ذهن کودک را از طریق تجسم سوژه هدف، نقاشی و رنگ‌آمیزی آن فعال می‌کند و باعث تقویت حافظه می‌شود. طی تحقیقاتی مشخص شد، افرادی که در طول زندگی نقاشی می‌کنند یا می‌نویسند در سنین بالاتر کمتر دچار آلزایمر می‌شوند. نقاشی در سنین بالا اثر واقعی خود را نشان خواهد شد.

تاریخ انتشار: 1399/11/27

© 2024 - کلیه حقوق این وبسایت متعلق به ارژنگ نوین میباشد. نسخه 2.5.8.0

طراحی، پیاده سازی و پشتیبانی وبسایت توسط گروه برنامه نویسی آقاجانی 09039202012